Біля берегів Нігерії захопили судно з шістьма українцями – посольство

By Gromada | 20/12/2020 | Повідомлення, Суспільство

Невідомі захопили судно, на якому перебуває шість громадян України, повідомило посольство в Нігерії 19 грудня.

За даними дипломатичного представництва, судно Stevia, яке йшло під прапором Камеруну, захопили 16 грудня в Гвінейській затоці. Нападники забрали вісьмох з 15 членів екіпажу, в тому числі й українських громадян. Решта екіпажу встигла сховатися в захисному приміщенні.

«Наразі STEVIA перебуває в порту місті Лагос (Нігерія). Консулом підтримується зв’язок з українськими моряками, які знаходяться на борту судна. Дипустановою у взаємодії з нігерійськими компетентними органами та представником компанії-судновласника вживаються відповідні заходи реагування. З урахуванням специфіки питання, деталі переговорного процесу не розголошуються», – пояснюють у посольстві.

Читайте також: Моряки судна Srakane, які були фактично ізольовані в Бразилії, повернулися в Україну – МЗС

Згідно з його заявою, справу взяло на особливий контроль Міністерство закордонних справ та причетні закордонні дипломатичні відомства України.

Це вже другий випадок захоплення в полон українців в Гвінейській затоці за останні кілька місяців. У липні МЗС повідомило про шістьох громадян України, яких захопили в ході нападу на танкер MV Curacao Trader.