ДСНС повідомляє про ліквідацію пожежі в Котовському лісництві

By Gromada | 13/04/2020 | Повідомлення, Суспільство

Пожежу на території Котовського лісництва в зоні відчуження ліквідували, повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій 13 квітня.

«Пожежу на території Котовського лісництва ліквідовано. Спостерігається горіння трав’яного настилу та лісової підстилки окремими осередками», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Збитки від пожеж у зоні відчуження можуть сягати десятки мільйонів гривень – ДАЗВ​

Водночас у Корогодському та Денисовицькому лісництвах ліквідація вогню триває. За даними служби, у Корогодському лісництві працюють 140 людей, з них 90 – співробітники ДСНС.

«Основні зусилля зосереджено в Денисовицькому лісництві поблизу населеного пункту Новий Мир, де відмічається поширення горіння трав’яного настилу та лісової підстилки. На даній ділянці залучено понад 250 осіб та близько 60 одиниць техніки, з них від ДСНС понад 200 осіб та 40 одиниць техніки», – зазначають у службі.​

 

ДСНС стверджує, що радіаційний фонд у Київській області лишається в межа норми, а потужність еквівалентної дози гамма-випромінювання в зоні відчуження не перевищує допустимий рівень.

Читайте також: У Житомирській області затримали двох чоловіків, які спричинили лісову пожежу​

8 квітня у поліції Київщини повідомили про вручення підозри чоловікові у справі про вигорілі 5 гектарів лісу в зоні ЧАЕС. У поліції кажуть, що раніше судимий підозрюваний чоловік зізнався, що підпалив дикорослу траву у кількох місцях задля забави.

11 квітня голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін повідомив, що ДСНС виявляє по 700-800 пожеж в екосистемах.