Збитки від пожеж у зоні відчуження можуть сягати десятки мільйонів гривень – ДАЗВ

By Gromada | 11/04/2020 | Повідомлення, Суспільство

Рахунок збитків від пожеж у Чорнобильській зоні йде на десятки мільйонів гривень, заявляє Державне агентство з управління зоною відчуження.

При цьому підрахунок остаточної суми наразі триває, йдеться в повідомленні відомства.

«Наразі ДАЗВ, профільні міністерства та Кабмін працюють над підрахуванням грошових збитків. За попередніми даними, сума сягає десятків мільйонів гривень», – повідомляє пресслужба органу.

Як зазначають у ДАЗВ з посиланням на голову Катерину Павлову, причин масштабних пожеж у зоні відчуження може бути кілька.

Читайте також: Поліція вручила підозру чоловікові у справі про вигорілі 5 гектарів лісу в зоні ЧАЕС​

«До основних причин належать: перша – вогонь «прийшов» у зону відчуження з Житомирської області зі сторони Древлянського заповідника, друга – на території зони розташовані лінії електропередач, від замикання яких могла виникнути іскра, що й призвела до легкого займання сухої трави, третя – навмисні підпали, адже були зафіксовані осередки пожежі, які були далеко одне від одного», – зазначають в агентстві.

Станом на ранок 11 квітня гасіння пожеж в Чорнобильській зоні тривало.

Читайте також: Рятувальники фіксують 700-800 пожеж в екосистемах щодня – голова ДСНС​

Співробітники ДСНС та Держагентства з управління зоною відчуження ліквідовують горіння трав’яного настилу, очерету ті лісової підстилки в Корогодському, Котовському та Денисовецькому лісництвах.

До гасіння залучені 312 людей та 83 одиниці техніки, в тому числі три літаки та три вертольоти.