Запрацювали штаби з повернення аліментів, від початку року стягнули понад 320 мільйонів гривень – Мін’юст

By Gromada | 21/02/2018 | Повідомлення, Суспільство

У Міністерстві юстиції України повідомили про створення штабів з моніторингу та контролю за станом виконання органами Державної виконавчої служби рішень про стягнення аліментів у всіх регіонах України. Як йдеться на сайті відомства, з початку року стягнули 324,5 мільйона гривень на користь понад 400 тисяч дітей.

Зі вступом в силу від 6 лютого поточного року закону про посилення відповідальності за несплату аліментів державні виконавці стягнули 5,7 мільйона гривень заборгованості зі сплати аліментів, додали в Мін’юсті.

Згідно з повідомленням, до суду внесли понад 6 тисяч подань про оголошення розшуку боржника.

6 лютого 2018 року набирав чинності закон щодо посилення відповідальності за несплату аліментів, який Верховна Рада ухвалила торік у грудні. Законом, зокрема, визначені нові способи покарання боржників, які мають заборгованість зі сплати аліментів у розмірі, що перевищує суму, яка мала бути сплачена за 6 місяців. Так, встановлюється тимчасове обмеження таких осіб у праві виїзду за межі України, у праві кермування автомобілем, користуванні вогнепальною мисливською, пневматичною зброєю, у праві на полювання. Закон передбачає і «суспільно корисні роботи» для порушника.