Правий сектор, уже без Яроша, планує дотримуватися революційної стратегії

By Vyborec | 13/01/2016 | Повідомлення

pravyi-sector

У Києві біля Лук’янівського СІЗО 12 січня відбулась акція підтримки в’язнів, які на думку організаторів, були арештовані за політичними мотивами. Організатори акції, серед яких представники ВО «Свобода» та «Комітету визволення політв’язнів», склали список українських, на їхню думку, політв’язнів, до якого вписали імена 79 людей.

На акцію до Київського слідчого ізолятора прийшли близько сотні учасників, серед яких також були представники націоналістичних організацій, зокрема з «Правого сектору» та «Білого молота». За словами речника «Правого сектору» Олексія Бика, головними вимогами мітингувальників є «припинення політичних переслідувань та звільнення політв’язнів».

«Різниця між режимом Януковича і режимом Порошенка полягає лише у тому, що за часів Януковича переслідувалися так само представники так званої ліберальної опозиції, а режим Порошенка зосередився на націоналістах, і це сталося тому, що зараз ми єдині з опозиційних рухів, які відверто демонструють ворожість до цього режиму і оголошують йому війну. Ми не приховуємо того, що хочемо режим Порошенка знищити, і ми це зробимо, як тільки матимемо таку можливість», – заявив речник «Правого сектору».

Також організатори мітингу анонсували акції протесту з вимогами реформ у пенітенціарній системі України. Акція закінчилась рок-концертом. Сцену розмістили одразу біля паркану слідчого ізолятора.

Наприкінці минулого року колишній провідник «Правого сектору», народний депутат Дмитро Ярош, який іще в листопаді склав повноваження провідника, оголосив, що взагалі виходить із цієї організації через її «радикалізм на межі з маргінесом». Слідом за ним про вихід із лав організації заявили й добровольчі воєнізовані структури «Правого сектору». У русі натомість заявили, що Ярош не сприймає його «революційної стратегії».

Об’єднання «Білий молот» ультраправого націонал-соціалістичного спрямування виникло на Київщині ще 2013 року й займалося погромами нелегальних залів ігрових автоматів і місць, де, за словами його членів, торгували наркотиками чи незаконно розливали алкоголь. Воно було серед засновників руху «Правий сектор», але навесні 2014-го рух виключив це об’єднання зі свого складу за «маргінальні дії, які паплюжать рух «Правий сектор», та недотримання дисципліни».

Правда України