Рада підтримала законопроект про зниження рентної плати за газ, який лобіює інтереси олігархів

By Vyborec | 06/10/2015 | Повідомлення

газові олігархи

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляє, що законопроект про зниження рентної плати за видобуток газу лобіює інтереси газових олігархів і є прямим ударом по малозабезпечених громадянах.

«Проте у нас є серйозна проблема, яка виникла щойно. Парламент проголосував за основу законопроект про зниження рентної плати за газ. Не той законопроект, який вніс уряд України, а законопроект, який лобіює інтереси газових олігархів», – сказав він на засіданні міжвідомчої робочої групи з питань надання субсидій у вівторок, 6 жовтня.

Він наголосив, що, відповідно до проголосованого за основу проекту закону, пропонується знизити ренту для підприємств з так званою спільною діяльністю з 70% до трохи більше 20%.

«Ця «спільна діяльність» контролюється виключно газовими олігархами України, обслуговує тіньовий енергетичний сектор і отримує тіньові доходи… Ми з боями добилися того, щоб на початку поточного року оподаткувати ренту для «спільної діяльності» і підняти її до 70%, щоб витягнути наддоходи з кишень газових олігархів», – додав Яценюк.

Сьогодні Верховна Рада підтримала за основу законопроект фракції «Батьківщина» щодо зменшення рентної плати за газ власного видобутку, а відтак здешевлення вартості газу для населення. За документ проголосували з другої спроби. Відповідно альтернативний урядовий законопроект необхідної кількості голосів не набрав.

Автори законопроекту наразі не коментували звинувачення Яценюка.

Правда України