ДПСУ: через КПВВ на окуповану територію намагалися провезти ікони й книги 19-го століття

By Gromada | 04/01/2021 | Повідомлення, Суспільство

Прикордонники виявили кілька предметів старовини у чоловіка, який перетинав контрольний пункт в’їзду та виїзду «Станиця Луганська», повідомляє Державна прикордонна служба 4 січня.

Серед виявленого ДПСУ називає ікону святої Феодори 1800 року, книгу «Лукрецій про природу речей» 1913 року, «Географічний атлас» 1890-го, «Псалтир» 1898 року, ікону Ісуса Христа, рік невідомий. За твердженням служби, речі перевозили 3 січня без відповідних дозволів.

Читайте також: Іноземець хотів підкупити українських прикордонників російськими рублями – ДПСУ

«До КПВВ контрольного пункту в’їзду-виїзду «Станиця Луганська» прибув 57-річний українець. Він прямував до окупованої Брянки. Під час заходів контролю прикордонники спільно з представниками ДФС виявили у сумці громадянина предмети старовини, датовані початком 19 та 20-го століття. Жодних дозвільних документів від Координаційного центру на переміщення такого роду цінностей в чоловіка не було», – йдеться в повідомленні.

Предмети старовини, які, ймовірно, становлять історичну чи іншу культурну цінність, вилучили, на чоловіка, який їх перевозив, склали адміністративний протокол.

Наприкінці грудня ДПСУ запобігла спробі вивезти 150 тисяч доларів, а також прикраси, колекційні монети і картини з окупованої частини території Донбасу через контрольно-пропускні пункти.