Через пункт пропуску «Шегині» на кордоні з Польщею відновили автомобільний рух – ДПСУ

By Gromada | 16/06/2020 | Повідомлення, Суспільство

Прикордонна варта Республіки Польща минулої ночі повідомила про рішення щодо відновлення руху автотранспорту через пункт пропуску «Медика», повідомила 16 червня пресслужба української Держприкордонслужби.

«Цієї ж ночі Держприкордонслужба України забезпечила можливість пропуску легкового та вантажного транспорту у пункті пропуску «Шегині», навпроти польського – «Медика»…Зараз на кордоні з Польщею функціонують 4 пункти пропуску для автомобільного сполучення: «Краківець – Корчова», «Рава-Руська – Гребенне» та «Ягодин – Дорохуськ», а також пункт пропуску «Шегині – Медика». Піше сполучення здійснюється лише у пункті пропуску «Шегині – Медика», де з початку червня зростає пасажиропотік та відмічається скупчення осіб перед польським пунктом пропуску через тривалі контрольні та санітарні (пов’язані з карантином) заходи», – повідомили у ДПСУ.

Від опівночі через пункт пропуску «Шегині – Медика» проїхали близько 60 машин, а у нейтральній зоні перед польським контролем стоять у черзі понад 70 громадян України, повідомила Радіо свобода речниця Західного регіонального управління Держприкордонслужби Маргарита Вершиніна. Також вже почали під’їжджати водії вантажних автомобілів із інших пунктів пропуску.

Уряд України ухвалив рішення щодо відновлення пропуску в «Шегинях» ще 20 травня. Загалом, цим рішенням було поновлено роботу 6 пунктів пропуску на кордоні з Польщею, 2 – зі Словаччиною, 4 – з Угорщиною, 7 – з Румунією, 46 – з Молдовою та 1 – для морського сполучення.

«Держприкордонслужба України готова розпочати здійснення пропускних операцій в автомобільних пунктах пропуску «Смільниця – Кросценко», «Угринів – Долгобичів», «Грушів – Будомеж» та «Устилуг – Зосин» одразу, як тільки суміжна сторона відновить пропуск», – додали українські прикордонники.

На пункті пропуску «Шегині – Медика» з 16 травня діє піший перехід. Два тижні поспіль тут значні черги людей, які їдуть у сусідню роботу на роботу чи навчання. Українська сторона апелювала до польської з проханням відновити автомобільний рух, сподіваючись, що це сприятиме зменшенню черг і українці зможуть підсідати в автомобілі.