Кілька десятків українців третю добу затримують польські прикордонники на кордоні з Чехією – ЗМІ

By Gromada | 18/03/2020 | Повідомлення, Суспільство

Автобус, яким поверталися з Чехії до Харкова 52 українських громадянина, третю добу стоїть в місті Наход, що неподалік кордону з Польщею. Як повідомляють чеські ЗМІ, своє рішення не впустити український автобус з пасажирами до Польщі польська сторона пояснює «потребою захисту від коронавірусу».

Автобус із українськими громадянами стоїть в місті Наход неподалік торговельного центру. Як повідомила речниця поліції в Наході Магдалена Влчкова, «іноземці з цього автобусу на теренах Чеської республіки перебували на законній основі. Польська республіка, як зазначили подорожні, їх на свою територію не впустила».​

Читайте також: Остання в Європі: Чорногорія виявила перші випадки захворювання на COVID-19​

Українці протягом трьох діб змушені ночувати в автобусі. Мерія Находа намагається організувати українцям допомогу, зокрема, харчами, санітарними засобами, повідомляє видання iRozhlas.

Як зазначив мер міста Наход Ян Бірке, «з боку міста ми намагаємось про пасажирів подбати, забезпечити їх їжею і напитками. Місцева поліція з’ясовує, як би було можна пасажирів перевести через кордон».

Наразі переговори з польською стороною тривають.

Станом на 17 березня у світі зареєстровано понад 183 тисячі випадків зараження коронавірусною хворобою COVID-19, 7168 людей померли, майже 80 тисяч одужали.