Рівень забруднення повітря у Києві зростатиме до 18 червня – ДСНС

By Gromada | 15/06/2019 | Повідомлення, Суспільство

Тенденція до підвищення рівня забрудення повітря у Києві триватиме щонайменше до середини наступного тижня, застерігають у Державній службі з надзвичаних ситуацій. За даними служби, з 8 червня тут спостерігаються метеорологічні умови, що сприяють накопиченню та утриманню шкідливих домішок у приземному шарі повітря – спекотний характер погоди, поле підвищенного тиску, слабкий вітер у приземному шарі, нічні приземні інверсії.

«Протягом 12 – 13 червня за даними постів спостереження ЦГО ім. Бориса Срезневського рівень забруднення діоксидом азоту досяг переважно 5 – 6 середньодобових гранично-допустимих концентрацій в районах: вул. Скляренка, Оболонськогопроспекту, Бессарабської та Деміївської площ. Такі метеорологічні умови за прогнозом Гідрометцентру та рівень забруднення (тенденція до подальшого зростання) утримаються вКиєві до 18 червня», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Ніч на п’ятницю була найтеплішою з 1927 року – обсерваторія

ДСНС оновлює інформацію про стан атмосфери над українською столицею тут.

Окрім того, рятувальники попереджають про надзвичайний(5 класу)рівень пожежної небезпеки через спеку на всій території України 15-17 червня.