У Києві провели велодень на захист велосипедистів

By Gromada | 01/06/2019 | Повідомлення, Суспільство

У Києві відбувся Всеукраїнський велодень: понад 5 тисяч велосипедистів, серед яких і мер Києва Віталій Кличко, зібралися на Софійській площі і проїхали парадом центром столиці.

Так учасники велодня вирішили привернути увагу до необхідності посилення контролю за швидкістю руху автотранспорту на дорогах, щоб попередити ДТП із постраждалими велосипедистами.

Велодень розпочався з традиційного групового фото на Софійській площі. Після цього велосипедисти рушили за запланованим маршрутом, проїхавши центральними вулицями міста й фінішувавши на Трухановому острові в парку «Муромець».

Програма велодня продовжилась велофестивалем у парку «Муромець». Там провели лекції з першої домедичної допомоги, перегони для дітей від 2 до 12 років, перегони для дорослих, велосипедний квест, конкурси, розіграші подарунків і велосипеда, там же зіграли музичні гурти. У парку «Муромець» також облаштували дитячу зону творчості, ретрокуточок, лекторій, фотозони, фудкорт.

Всеукраїнський велодень проводять по всій Україні. Тисячі велосипедистів, незалежно від віку і стилю їзди, проїжджають центральними вулицями міст і містечок України для того, щоб привернути увагу до здорового й активного способу життя і порозуміння з водіями на дорогах.