Голови кількох іноземних представництв в Україні виступили із заявою до Дня проти гомофобії

By Gromada | 14/05/2019 | Повідомлення, Суспільство

Голови представництв в Україні країн Аргентини, Австралії, Австрії, Бельгії, Канади, Чехії, Кіпру, Данії, Естонії, ЄС, Фінляндії, Франції, Німеччини, Італії, Латвії, Литви, Нідерландів, Норвегії, Португалії, Словенії, Швеції, Швейцарії, Великої Британії та США оприлюднили заяву з нагоди Міжнародного дня проти гомофобії та трансфобії 17 травня, повідомляє прес-служба KyivPride2019.

«Із втіленням інституційних реформ і ухваленням відповідного законодавства впродовж останніх 5 років було досягнуто значного прогресу в цій сфері. Проте лесбійки, геї, бісексуали, люди-трансгендери, люди-квір (ЛГБТІК) залишаються вразливими перед сексуальною дискримінацією, включаючи злочини на ґрунті ненависті та порушення їхніх громадянських прав. Щоб вирішити ці питання, ми заохочуємо Україну повністю імплементувати Національну стратегію з прав людини та відповідний план дій, ратифікувати Стамбульську конвенцію та вжити інших необхідних кроків для забезпечення втілення усесторонніх антидискримінаційних заходів», – йдеться у заяві.

Згідно з повідомленням, тема цьогорічного «Маршу прайд» в Києві – «Свобода. Єдність. Боротьба».

«Останніми роками українські правоохоронні органи значно покращили свою здатність захищати права ЛГБТІК-українців разом з їхніми друзями та родинами, відстоювати їхні права мирним і толерантним чином. Ми заохочуємо Україну розвивати цей успіх і надати всю необхідну підтримку цього року», – вказали дипломати і додали, що дипломатична спільнота і міжнародні організації візьмуть учать в цих маршах та інших заходах.

Цього року, за даними організаторів, «КиївПрайд» почнеться 16 червня і закінчиться 23 червня «Маршем рівності». Організатори очікують 10 тисяч учасників. Очікується, що впродовж літа та осені організації ЛГБТ проведуть також свої заходи в Запоріжжі, Херсоні, Одесі, Миколаєві, Харкові, Кривому Розі. 

За даними рейтингу, який склала правозахисна група ILGA-Europe, Україна посідає 35-е місце серед 49 країн Європи у сфері захисту прав ЛГБТ спільноти.