Забудовник не хоче зупиняти скандальне будівництво попри звернення СБУ

By Vyborec | 27/01/2016 | Повідомлення

bergen-sbu

«Домобудівна компанія №7», яка зводить житловий комплекс Bergen за адресою вулиця Потєхіна, 9 у Києві на замовлення Служби безпеки України, не збирається зупиняти будівельні роботи. Про це заявив заступник керівника компанії Юрій Сокольницький в інтерв’ю.

«Заява – це добре. Як ми потім вкладемося в строки? І якщо ми не вкладемося, то що буде? Для того, щоб зупинити такі роботи, як мінімум, виходячи з того, що я знаю, треба внести зміни в наш договір. І, мабуть, ще і в конкурсні умови. Щоб не вийшло, що я зупиняю роботи, а потім приходить 2019 рік, і от до мене приходить СБУ і каже: «Ну, ви ж повинні передати нам квартири! Де вони?» – зазначив Юрій Сокольницький.

Вранці 27 січня на сторінці прес-секретаря СБУ Олени Гітлянської з’явилося повідомлення про те, що Служба безпеки України звернулася до забудовника з пропозицією зупинити будівельні роботи.

«Служба йде на такий крок, незважаючи на те, що сотні учасників антитерористичної операції, для яких будується житло, чекають на нього. Разом із тим, для нас є важливим врахування інтересів усіх громадян України. Тому ми закликаємо противників будівництва до конструктивного і відкритого діалогу, а не вдаватися лише до протестних та піар-акцій навколо забудови території військової частини», – йдеться у повідомленні.

Громада Голосіївського району Києва три тижні поспіль блокує будівництво житлового комплексу Bergen на вулиці Потєхіна, 9, яке ведеться упритул до парку «Голосіївський». На місці будівництва висить паспорт об’єкта, відповідно до якого, зведення багатоповерхових будинків на площі понад 2,3 гектара має завершитися у 2019 році.

Правда України