Петро Порошенко оголосить чергову хвилю мобілізації після відповідного звернення Генштабу ЗСУ

By Vyborec | 12/01/2016 | Повідомлення

mobilizacia

Президент України Петро Порошенко заявив, що внесе до Верховної Ради проект закону про оголошення чергової хвилі мобілізації після відповідного звернення Генерального штабу Збройних сил України.

“Звільнення української території – це не тільки зусилля дипломатів, це не тільки політико-дипломатичні зусилля української влади, але і сильні ЗСУ в чіткій координації з якими ми будемо забезпечувати тверде і неухильне виконання Мінських угод. І якщо для цього потрібно буде вийти з ініціативою (про оголошення чергової хвилі мобілізації – ред.) керівництву ЗСУ, то я підтримаю і відповідний законопроект буде внесений до Верховної Ради”, – сказав Порошенко журналістам у Тернополі, відповідаючи на запитання про те, коли буде оголошена чергова хвиля мобілізації в Україні.

Президент зазначив, що ініціатива щодо проведення мобілізації повинна виходити від керівництва Міністерства оборони України та Генерального штабу ЗСУ.

“Поки що, незважаючи на істотне скорочення кількості обстрілів в порівнянні з тими, які ми спостерігали наприкінці листопада і початку грудня, ми змушені тримати добре озброєний і значний контингент українських військ на лінії зіткнення”, – підкреслив Порошенко.

Як повідомлялося, 20 листопада 2015 року начальник головного управління персоналу Генерального штабу Збройних сил України Ігор Воронченко повідомив, що чергова, сьома хвиля мобілізації може бути оголошена в першому кварталі наступного року. “Швидше за все, в лютому-березні (може бути оголошена мобілізація – ред.)”, – сказав він.

Воронченко уточнив, що мова не йде про мобілізацію 40 тис. осіб і в даний момент йдуть розрахунки, скільки чоловік необхідно призвати на службу в ЗСУ.

Шоста хвиля часткової мобілізації пройшла в червні-серпні 2015 року.

Правда України