Дегенерат ставицький зняв арешт зі свого офісного центру через продажний печерський суд

By Vyborec | 19/11/2015 | Повідомлення

ставицький

Суд зняв арешт з офісного центру по вулиці Шота-Руставелі 31-г, зареєстрований на кіпрську компанія “N.A. Welidara Limited”. Про це свідчить ухвала Печерського райсуду Києва від 9 листопада.

У 2005 році це приміщення купила Олена Ставицька, дружина Едуарда Ставицького, який очолював міністерства екології та енергетики і вуглепрому в часи президента Віктора Януковича, а раніше був головою НАК “Надра України”.

Після втечі Януковича у березні 2014 року Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження проти топ-чиновників з оточення біглого екс-президента за фактом відмивання доходів і заволодіння державним майном в особливо великому розмірі. У цій справі фігурує, зокрема, Едуард Ставицький.

7 травня 2015 року Головне слідче управління Генпрокуратури через суд наклало арешт на будинок на вул.Шота-Руставелі 31-г.

Однак ще в жовтні 2014 року – через півроку після Майдану і втечі Ставицького з України – Олена Ставицька продала цей будинок кіпрській компанії “N.A. Welidara Limited” за 51,56 млн гривень. Відтак ця кіпрська компанія звернулася до суду щодо зняття арешту, оскільки вважає себе добросовісним набувачем майна.

Представники ГПУ проти цього позову заперечували і стверджували, що офісний центр дружиною Ставицького відчужений з метою уникнення арешту і конфіскації.

Однак суд вирішив, що арешт майна необхідно скасувати. Суд вирішив, що слідчий ГПУ у клопотанні про накладення арешту надав суду необ’єктивні дані. Зокрема, у клопотанні сказано, що Олена Ставицька купила будинок у 2013 році.

Тоді як з’ясовано, що майно вона придбала у 2005 році, тобто до вчинення кримінального правопорушення, що інкримінується її чоловікові, а у 2013 році Олена Ставицька переоформила свідоцтво про право власності.

Крім того, слідчий підтвердив суду, що не встановив зв’язку між новим власником будинку “N.A. Welidara Limited” та Едуардом Ставицьким як бенефіціаром компанії. Договір купівлі-продажу будинку фіктивним не визнавався.

“N.A. Welidara Limited” зареєстрована на Кіпрі в листопаді 2013 року. На суді її представляла адвокат Меркулова Л.А.

Також у ЗМІ повідомлялося, що Печерський суд зняв арешт з автомобілів тещі Ставицького Валентини Ушакової. Йдеться про дві машини – BMW 645CI 4398 (2014 р.в., сірого кольору) і Ferrari FF (2013 р.в., чорного кольору).

61-річна Ушакова повідомила суду, що не проживає разом із сімейством свого зятя – Едуарда Ставицького, не веде з ними спільного господарства, а має власні джерела доходів, з яких могла купити ці автомобілі. Крім того, їй не оголошено підозру в рамках кримінального провадження, по якому накладено арешт.

З ухвали також відомо, що теща Ставицького кілька років поспіль декларувала мільйонні доходи. У 2006 році вона отримала 10,70 млн гривень від продажу нерухомості, у 2007 році – 7,05 млн гривень від продажу нерухомості, у 2012 році – 10,98 млн гривень, у 2013 році – 29,12 млн гривень, основна сума з яких отримано від операцій банківських установ.

Правда України