Путляндія тепер пропонує для України найбільш медові умови поставок газу

By Vyborec | 17/09/2015 | Повідомлення

Газпром

“Газпром” звільнить Україну від умови “бери-або-плати” на наступні 2 квартали.

Про це заявив голова “Газпрому” Олексій Міллер, який у середу у Відні провів переговори з главою “Нафтогазу України” Андрієм Коболєва.

За підсумками переговорів Міллер заявив, що “всі принципові двосторонні питання з Україною узгоджені”.

“Ми очікуємо, що угода за участю Європейської Комісії буде підписана наступного тижня, і постачання російського газу за передоплатою відновляться з 1 жовтня”, – сказав глава російської компанії.

“У найближчі кілька днів НАК “Нафтогаз України” звернеться до “Газпрому” про подання знижки в частині мита, і, як це і було в попередні періоди, “Газпром” направить пропозиції в уряд РФ. Рівень цін буде порівнянний і конкурентноспроможний з сусідніми до України країнами Європейського Союзу”, – заявив Міллер.

“Газпром” утримається від умови “бери-або-плати” наступні 2 квартали”, – додав він.

“До сьогоднішнього дня від європейських структур України надано фінансування в розмірі $500 млн, це забезпечить придбання у “Газпрому” близько 2 млрд куб. м газу, що, звичайно ж, недостатньо для проходження всього осінньо-зимового періоду без ризиків. Ми продовжимо роботу”, – сказав голова газового монополіста.

Як відомо, минулої п’ятниці делегації Росії та Європейської Комісії погодили умови зимового пакета для України. Після узгодження з українською стороною його планується винести на підписання.

Правда України