Митники та прикордонники в європейських аеропортах надмірно прискіпливо перевіряють українців

By Vyborec | 17/09/2015 | Повідомлення

Митники та прикордонники

Митники та прикордонники в європейських аеропортах надмірно прискіпливо перевіряють документи українців. Часом доходить до обшуків і затримань.

За словами експертів, винна ситуація з незаконними мігрантами і конфлікт на Донбасі.

Так, через політичну ситуації в країні всі рейси з України до Євросоюзу направляються по «червоному коридору».

«Це пов’язано з тим, щоб запобігти ввезенню будь-яких заборонених предметів (озброєння, частини озброєння)», – повідомив комерційний директор туристичної компанії Аркадій Маслов.

За його словами, українці іноді порушують законодавство інших країн.

Наприклад, вчасно не залишають ці країни або подають неправдиві довідки. Цього року вперше, згідно з даними Євростату за серпень 2015-го, Україна увійшла до топ-10 країн за кількістю біженців, що приїжджають в ЄС. Крім нас, в десятці – Сербія, Албанія і Косово.

Експерти також кажуть, що посилені заходи безпеки пов’язані з потоком мігрантів. За словами керівника центру розвитку туризму України Володимира Царука, такої напруженої ситуації ще півроку тому не було.

«Зараз серйозно додивляються тих, хто їде на автобусах або на своїх авто до Євросоюзу. Так, наша ситуація в країні теж позначається. Але зараз більше побоюються мігрантів. Тому будьте готові показувати не тільки паспорта, але й бронь в готелі або запрошення, страховку, зворотні квитки», – говорить Царук.

Перевірка українців, за словами експерта з міграції аналітичного центру Андрія Солодько, може обмежитися тільки додатковою співбесідою.

«Але українцям потрібно бути готовими до додаткового огляду багажу», – підтверджує Солодько.

Правда України